Sursa Shutterstock
Spatiul si modalitatile de depozitare sunt unele dintre cele mai mari probleme de zi cu zi cu care se confrunta oamenii.
Daca stai la bloc, probabil esti de acord ca un apartament poate fi mult mai putin ofertant decat o casa, iar ideile si creativitatea ta pot fi puse la incercare de multe ori.
Renovarile sunt, probabil, momentele in care dilema asezarii si depozitarii corecte a bunurilor tale devine si mai apasatoare, fiind vorba despre o perioada mai lunga de timp.
Din fericire, cu putina organizare poti scapa rapid si fara batai de cap de aceasta problema. Solutiile la care poti apela sunt variate in functie de lucrurile pe care vrei sa le pastrezi, dar si de dimensiunea si valoarea acestora.
Iata cateva idei ingenioase la care poti apela in perioadele de amenajare interioara pentru a-ti depozita bunurile in functie de categoria din care acestea fac parte.
Electronice si electrocasnice
Espressor-ul, televizorul, corpul de aer conditionat, prajitorul de paine sau veiozele si lustrele sunt unele dintre primele obiecte care trebuie depozitate in siguranta in timpul renovarilor.
Deoarece dimensiunile acestora, dar si numarul pot varia, una dintre cele mai eficiente solutii este sa apelezi la un serviciu self storage.
Acesta presupune pastrarea bunurilor tale in spatii pentru depozitare securizate de tip container izolat, fiind disponibile in mai multe dimensiuni.
Electronicele si electrocasnicele tale vor fi ferite de intemperiile vremii, dar si de umezeala sau acces neautorizat.
Tu esti singura persoana care beneficiaza de cheia de la spatiul ales, avand posibilitatea sa iti verifici lucrurile 24/7, datorita tehnologiei moderne de securizare care este folosita.
Obiecte de decor
La randul lor, decoratiunile pot fi puse in pericol atunci cand faci amenajari interioare, indiferent de natura acestora.
Ca sa eviti sa le alterezi aspectul sau chiar sa le distrugi, este recomandat sa le depozitezi in cutii cu folie de protectie pe care sa le pastrezi intr-un loc ferit de umezeala, caldura excesiva sau alti factori externi daunatori.
Ca sa te asiguri ca prezenta acestora nu impiedica buna desfasurare a renovarilor, este recomandat sa le depozitezi in afara casei.
Pentru obiectele de decor, o boxa de 4.8 metri patrati poate fi potrivita nevoilor tale de acomodare a cutiilor cu bunuri.
Articole vestimentare si accesorii
Hainele, gentile, pantofii si accesoriile necesare pentru diverse tipuri de activitati te pot incurca, de asemenea, in timpul renovarilor.
Ca sa eviti sa te lovesti de ele sau sa iti ingreunezi munca incercand sa le feresti de pericolul murdaririi sau distrugerii, trebuie sa le depozitezi in dulapuri sau in cutii.
O solutie eficienta poate fi si pastrarea lor in trollere sau genti de voiaj, in interiorul unui sifonier sau al unui dressing incapator.
Daca ai balcon sau o debara, le poti pune acolo pana la finalul amenajarilor interioare, insa ai grija la temperatura si la conditiile de vreme.
Sursa Shutterstock
Piese de mobilier
Este dificil sa depozitezi toata mobila din incaperi atunci cand faci renovari, insa poti elibera spatiul de piese de mici dimensiuni.
Acestea sunt obiectele de mobilier de tipul scaunelor, meselor sau chiar fotoliilor si dulapurilor inguste care nu necesita demontare pentru a fi scoase din casa.
Cu ajutorul unui container de depozitare le poti pastra in siguranta pe toata perioada renovarilor.
Daca nu stii exact ce suprafata este necesara pentru bunurile tale, poti folosi un calculator de spatiu ca sa afli dimensiune aproximative de care ai nevoie.
Bijuterii, documente si bunuri pretioase
Unele dintre cele mai fragile, dar si importante bunuri in timpul unor amenajari interioare sunt documentele si bijuteriile.
Deoarece acestea au dimensiuni reduse, este recomandat sa optezi pentru inchirierea unui seif din cadrul bancilor sau hotelurilor la care numai tu sa ai acces.
Procedand astfel, elimini riscul ca acestea sa fie distruse de conditiile improprii de pastrare, dar si pe cel de a fi furate sau ratacite.
Amenajarile interioare sunt proceduri la care este supusa fiecare locuinta la anumite intervale, fie ele de cateva luni sau de cativa ani.
Acestea sunt necesare pentru a inlocui obiectele deteriorate si pentru a da un suflu nou incaperilor, fiind necesara eficientizarea spatiului.
Alege sa iti depozitezi bunurile in mod corespunzator apeland la servicii specializate de pastrare, dar si prin ambalarea lor corecta.