17 May 2023

Unde iti poti depozita bicicleta daca stai la bloc?

Unde iti poti depozita bicicleta daca stai la bloc?

Depozitarea bicicletei pentru iubitorii de ciclism care stau la bloc este o problema spinoasa, care trebuie solutionata eficient in mai multe ipostaze din viata.

De pilda, atunci cand abia ai devenit proprietar de bicicleta si trebuie sa gasesti un spatiu pentru noua ta achizitie, sau cand te muti intr-un apartament nou si descoperi ca solutia care functiona in cealalta locuinta nu mai este fezabila.

Poate se mareste familia si trebuie sa dai la o parte bicicleta din calea bebelusului curios sau, pur si simplu, la un moment dat ai nevoie de spatiul pe care il ocupa vehiculul cu doua roti in apartament.
indiferent in ce etapa a vietii te afli, citeste mai departe acest articol, pentru ca iti ofera patru solutii practice pentru depozitarea bicicletei daca stai la bloc. sigur vei descoperi cel putin o varianta optima pentru a-ti pastra bicicleta in siguranta si la indemana.

Depozitarea bicicletei in apartament

O optiune pentru depozitarea bicicletei ar fi chiar interiorul apartamentului in care locuiesti. iti ofera avantajul proximitatii si pe cel al sigurantei, insa ar putea fi dificil sa gasesti un loc potrivit, unde bicicleta sa nu incurce pe niciun membru al familiei.

O poti parca in holul de la intrare, daca astfel nu blocheaza accesul la dulapuri sau usi.
alternativa este sa o sprijini de un perete sau pe un suport pliabil de podea, in living, unde, in functie de amenajare, e posibil chiar sa se integreze armonios in decor.

Multe apartamente noi au in hol o nisa pentru montarea cuierului. acest spatiu poate fi potrivit pentru pastrarea bicicletei, daca gasesti o solutie adecvata pentru amplasarea cuierului sau pantofarului in alta zona.

Daca apartamentul nu este inchiriat si nu ai restrictii in ce priveste gaurile date in perete sau tavan, orienteaza-te catre suporturile care iti permit suspendarea bicicletei. in felul acesta eliberezi podeaua si poti utiliza mai eficient spatiul din apartament.


Inaintea depozitarii bicicletei in interiorul apartamentului va trebui sa o cureti, altfel vei aduce in hol sau in camera de zi praf si murdarie din exterior.

Depozitarea bicicletei pe balcon

Depozitarea bicicletei pe balconul apartamentului este recomandata doar daca acesta este inchis. altfel, bicicleta va fi afectata de razele soarelui, umezeala, inghet sau temperaturi ridicate.

Chiar si intr-un balcon vitrat, este bine ca vehiculul tau pe doua roti sa fie amplasat la umbra.
Depozitarea bicicletei la exterior, intr-un balcon deschis, este riscanta si nici macar acoperirea acesteia cu o husa nu o va feri, pe termen lung, de formarea ruginii.

Depozitarea bicicletei pe casa scarii

Depozitarea bicicletei in spatiul comun al blocului poate fi o solutie doar daca nu blocheaza sau ingreuneaza nicio cale de acces si daca obtii acordul vecinilor pentru acest lucru.

Majoritatea asociatiilor de proprietari au regulamente stricte referitoare la pastrarea anumitor obiecte in spatiul comun, iar unele dintre acestea se aplica si bicicletelor.

Odata indeplinite aceste conditii, fixeaza bicicleta cu un dispozitiv de calitate, care garanteaza securitatea bicicletei tale.

Chiar daca intrarea este prevazuta cu interfon, cel mai bine este sa investesti intr-un sistem antifurt profesional pe care sa il poti fixa de o structura solida.

Pastrarea bicicletei pe casa scarii este o optiune care te salveaza de urcatul si coboratul treptelor atunci cand vrei sa o folosesti.

Desi liftul poate fi o alternativa comoda pentru a transporta bicicleta intr-un bloc cu mai multe etaje, trebuie sa fii foarte atent ca rotile acesteia sa nu cauzeze cabinei daune sau vreo avarie care poate necesita reparatii costisitoare.

Depozitarea bicicletei in boxa inchiriata

Depozitarea bicicletei intr-o boxa inchiriata este o solutie convenabila pentru multi ciclisti care stau la bloc.

In perioadele in care nu te plimbi cu bicicleta (iarna sau cand pleci din tara mai mult timp), o poti caza intr-unul dintre spatiile de depozitare in sistem self storage din locatiile LaDepozit.

Acestea sunt supravegheate constant, non-stop, cu ajutorul unor sisteme profesionale de alarma si camere video autorizate, iar fiecare boxa este dotata cu incuietori duble pentru a oferi mai multa siguranta. in plus, ai acces la bicicleta oricand doresti.

De asemenea, in functie de zona in care locuiesti, poti alege cel mai apropiat centru de containere pentru depozitare, dintre mai multe aflate in nordul, centrul si sudul Bucurestiului.

Unul dintre avantajele inchirierii unei boxe self storage este ca, alaturi de bicicleta, poti pastra si alte echipamente sportive sau piese de mobilier pentru care nu mai ai loc in apartament.

Obiectele tale vor fi in siguranta, iar bicicleta va fi gata de drum imediat ce o scoti din boxa. Calculeaza spatiul necesar in functie de dimensiunile bicicletei si ale celorlalte articole si solicita o oferta pentru containerul potrivit.

Citeste mai departe ca sa afli si in ce consta o pregatire minimala a bicicletei inainte de a fi depozitata intr-un spatiu inchis mai mult timp.

Cum pregatesti bicicleta pentru depozitare

Inainte de a depozita bicicleta pentru un timp indelungat, trebuie sa o cureti eficient cu sapun si apa pentru a elimina orice murdarie acumulata pe ea. Lasarea petelor si altor contaminanti pe bicicleta poate duce la degradarea vopselei in timp.

Curata bicicleta in profunzime, usuc-o si lubrifiaza lantul si celelalte suprafete metalice ale bicicletei. Daca acoperi fiecare componenta metalica cu o grasime usoara sau o grasime speciala pentru biciclete, nu va trebui sa-ti faci griji cu privire la dezvoltarea ruginii nici in timp ce se afla in balcon sau boxa self storage.

Fiecare optiune are avantajele si dezavantajele sale, iar alegerea optima depinde de circumstantele si nevoile fiecarui caz in parte.

Oricare ar fi solutia aleasa, retine ca bicicletele sunt vehicule fragile, care trebuie protejate de praf, umiditate si temperaturi extreme. ingrijeste-ti bicicleta pentru a o mentine intr-o stare buna de functionare si pentru a evita deteriorarea ei in timp.

Ultimele postari pe blog

article post

2 November 2023

Depozitare mobila Bucuresti: avantajele unui spatiu de depozitare atunci cand renovezi

Citeste articolul
article post

11 September 2023

Spatii depozitare Bucuresti pentru persoane fizice

Citeste articolul
article post

7 September 2023

Depozitare documente: de ce este important sa alegi cu grija unde iti depozitezi documentele

Citeste articolul
rent a van rent a van