19 May 2023

Curatenia de primavara in depozit: ghid pas cu pas

Curatenia de primavara in depozit: ghid pas cu pas

Dupa ce trec lunile de iarna si vremea devine din ce in ce mai prielnica, este momentul perfect sa incepi curatenia generala in casa, in curte si gradina, dar si in depozit.

Trebuie sa indepartezi cu atentie praful, sa aerisesti spatiile si sa ordonezi locuinta si boxa de depozitare.

Daca stii deja ce ai de facut in casa si te consideri un mic expert, noi te vom ajuta sa devii maestru si la curatenia de primavara in depozit.

Am pregatit un scurt ghid cu 5 pasi esentiali pentru a avea o boxa sau un container de depozitare lipsit de praf si murdarie si bine organizat.

1. Fa o lista cu articolele din depozit

In cazul in care ai inchiriat un spatiu de depozitare pe termen lung si ai adus, din cand in cand, alte lucruri in boxa sau container, s-ar putea sa nu mai fii sigur ce se afla acolo.

Incepe prin a face un mic inventar. Te va ajuta sa realizezi mai usor pasul urmator: sortarea articolelor.

Cere ajutor de la membrii familiei sau de la prieteni, daca spatiul de depozitare este mare sau prea inghesuit si te simti coplesit.

Curatenia de primavara va deveni o activitate placuta, chiar distractiva, pe care sa o faci impreuna cu persoane apropiate.

2. Sorteaza lucrurile si decide ce pastrezi

Obisnuiesti sa pastrezi diverse lucruri, in caz ca vei avea nevoie de ele mai tarziu?

Spatiul de depozitare poate deveni neincapator cu timpul si nu tot ceea ce se afla acolo este necesar. Curatenia de primavara este un prilej bun de a deschide fiecare cutie si de a sorta obiectele.

Iata cateva intrebari care te pot ajuta in proces:

Dupa ce ai decis ce pastrezi in boxa sau in container, ce duci acasa si ce arunci sau donezi, ar fi bine sa calculezi spatiul de depozitare necesar: este identic cu cel deja inchiriat, ai nevoie de ceva mai mic sau, din contra, de ceva mai spatios?

3. Verifica fiecare cutie si curata articolele de praf

Asigura-te ca fiecare lucru din boxa sau containerul de depozitare a fost pastrat in conditii optime – nu s-a spart si nu a fost deteriorat, nu a fost afectat de umezeaza sau de caldura excesiva etc.

Verifica atent toate cutiile sau sacii si sterge praful de pe obiecte. Pentru articolele delicate, foloseste o laveta moale si produse de curatenie cu actiune blanda, potrivite materialului respectiv.

4. Curata praful si mizeria din boxa de depozitare

In cazul unei boxe de 4.8 metri patrati sau mai mica, poti scoate toate lucrurile in afara spatiului de depozitare, pentru a-ti fi mai usor sa cureti interiorul acesteia.

Daca ai inchiriat un container si nu este incarcat la capacitate maxima, obiectele depozitate pot fi mutate dintr-o parte in alta si sa imparti curatenia pe cateva zone.

Acest proces din urma pare mai anevoios, insa este o solutie eficienta daca nu vrei sa scoti obiectele depozitate in fata containerului.

Indiferent de metoda aleasa, curatenia va avea aceleasi etape: sterge praful si aduna mizeria, indeparteaza panzele de paianjen si, eventual, spatiul poate fi sters cu mopul. Asteapta sa se usuce complet inainte de a reaseza bunurile.

5. Reorganizeaza boxa si eticheteaza cutiile

Dupa sortarea lucrurilor tale si curatarea spatiului de depozitare, este timpul sa planifici modul in care vor fi amplasate cutiile si obiectele de mari dimensiuni. Tine cont de urmatoarele sfaturi:

Te pregatesti sa schimbi locuinta sau iei in considerare acest pas? Am detaliat intr-un alt articol de pe blogul LaDepozit.ro ce ar trebui sa iei cu tine cand te muti si unde poti depozita restul bunurilor.

Curatenia de primavara nu trebuie realizata doar acasa, ci si la depozit. Mentine boxa sau containerul inchiriat fara pic de murdarie si foarte bine organizat.

Lucrurile tale vor fi pastrate in conditii optime si vei gasi mult mai usor un anumit obiect sau o cutie, chiar daca spatiul de depozitare gazduieste o sumedenie de bunuri.

Ultimele postari pe blog

article post

2 November 2023

Depozitare mobila Bucuresti: avantajele unui spatiu de depozitare atunci cand renovezi

Citeste articolul
article post

11 September 2023

Spatii depozitare Bucuresti pentru persoane fizice

Citeste articolul
article post

7 September 2023

Depozitare documente: de ce este important sa alegi cu grija unde iti depozitezi documentele

Citeste articolul
rent a van rent a van