fbpx

1 March 2023

Cum poti depozita echipamentele pentru sporturile de iarna: 6 sfaturi

boxe depozitare pentru bunurile sezoniere

An de an, in viata iubitorilor sporturilor de iarna vine acel moment neplacut, in care trebuie sa se Impace cu ideea ca sezonul s-a sfarsit si ca trebuie sa-si puna echipamentul la pastrare.

Asa cum fiecare iesire pe partie trebuie pregatita in amanunt, si depozitarea echipamentelor pentru sporturile de iarna este o operatiune care necesita atentie la detalii.

Daca esti incepator sau daca nu ai acordat pana acum atentia necesara acestor amanunte, iti oferim cateva sfaturi pentru depozitarea In bune conditii a echipamentelor, in asteptarea urmatorului sezon.

Stabileste suprafata de care ai nevoie

Daca in cazul unei perechi de patine se poate gasi cu usurinta un loc pentru depozitare,inntrucat nu ocupa mult spatiu, lucrurile sunt putin mai complicate cand vine vorba de schiuri sau placa de snowboard.

Pentru a afla exact de ce suprafata ai nevoie poti folosi un calculator de spatiu, care Iti indica dimensiunile necesare pentru diferite obiecte ce necesita depozitare.

De asemenea, cu ajutorul aceluiasi instrument poti stabili care este spatiul minim necesar pentru cutii de diferite dimensiuni, folosite pentru depozitarea altor piese de echipament.

Evita spatiile umede sau expuse la lumina soarelui

Expunerea prelungita la umiditate poate duce la aparitia ruginii, daca ne referim la schiuri, lamele patinelor si toate partile metalice ale altor piese de echipament.

De asemenea, elementele vestimentare care fac parte din echipamentul pentru sporturile de iarna se pot deteriora pe timpul depozitarii, daca sunt expuse la umiditate.

In acelasi timp, actiunea razelor ultraviolete afecteaza straturile de protectie ale echipamentelor, motiv pentru care trebuie evitata si expunerea acestora la soare.

De aceea balconul, terasa din gradina sau beciul casei nu sunt recomandate ca spatii de depozitare pentru acest tip de echipament.

Mult mai potrivita este o debara sau un dressing in interiorul locuintei, precum si garajul sau o magazie – la exterior – cu conditia ca acestea sa fie bine izolate.

De asemenea, o boxa de depozitare de 1,75 mp special construita in acest sens este ideala pentru pastrarea echipamentelor specifice sporturilor de iarna.

Ambaleaza echipamentele pe categorii

In afara de spatiu si conditii optime, este nevoie si de o anumita ordine in care sa fie depozitate echipamentele, pentru ca nu poti arunca totul de-a valma Intr-un loc pana la iarna viitoare.

Mai precis, fiecare piesa de echipament trebuie sa aiba locul ei sa si sa fie depozitata impreuna cu alte elemente similare.

Pentru aceasta, cea mai practica solutie este folosirea cutiilor din carton pentru fiecare categorie de echipament. Cutiile pot avea culori diferite pentru a fi mai usor de diferentiat, sau pur si simplu le poti eticheta pentru a sti ce contine fiecare in parte.

Apeleaza la un serviciu self-storage

Daca locuinta ta nu este suficient de Incapatoare sau nu ai la dispozitie un spatiu adecvat pentru depozitarea echipamentelor, poti Inchiria unul prin intermediul serviciilor de self-storage.

Este un concept relativ nou pe piata din Romania, insa foarte util atunci cand vrei sa depozitezi diferite obiecte de care nu ai nevoie zi de zi, asa cum sunt si echipamentele pentru sporturile de iarna.

Ladepozit.ro ofera astfel de servicii, punand la dispozitia clientilor spatii pentru depozitare de diferite dimensiuni, amenajate in containere maritime.

Acestea sunt amplasate in patru locatii din Sudul, Estul si Nordul Capitalei, urmand ca in viitorul apropiat sa fie deschisa o noua locatie si In zona de Vest.

La fiecare din ele poti ajunge usor cu masina sau cu mijloacele de transport in comun, iar spatiile disponibile ofera conditiile perfecte pentru depozitarea echipamentelor pentru sporturile de iarna.

Daca este vorba doar de echipament dar si de alte obiecte de mici dimensiuni, solutia recomandata este Spatiul de depozitare mini personal ce include boxe cu suprafete de 1,75 mp, 3,5 mp si 4,8 mp.

Depoziteaza schiurile si snowboardul In pozitie verticala

Daca vrei sa faci economie de spatiu si totodata sa pastrezi aceste piese de echipament in siguranta, cea mai buna solutie este sa le pozitionezi pe verticala.

Le poti lasa rezemate de perete sau asezate intr-un suport special, iar in acest mod ocupa mai putin spatiu util.

Totodata, nu exista riscul de a calca peste ele din greseala sau de a fi strivite de un obiect greu cazut de pe vreun raft.

Trebuie totusi sa ai grija ca suprafata peretelui de care se sprijina sa fie una neteda, pentru a evita zgarierea echipamentelor.

Pentru mai multa siguranta, este de preferat ca schiurile sau snowboardul sa fie protejate de o husa pe toata perioada depozitarii.

Renunta la piesele vechi si uzate

Chiar daca te-ai atasat emotional de o pereche de schiuri sau alte piese de echipament pentru sporturile de iarna, nu ezita sa renunti la ele atunci cand s-au uzat sau le-ai Inlocuit cu altele noi.

In caz contrar, aceste piese vor ocupa inutil spatiu, lasand tot mai putin loc pentru cele pe care le utilizezi in mod obisnuit.

Daca respectivele piese mai sunt functionale, pot fi vandute sau donate altor pasionati ai sporturilor de iarna, in timp ce piesele uzate trebuie sa ajunga la gunoi, eventual la un centru de reciclare.

Acestea sunt principalele recomandari in ceea ce priveste depozitarea echipamentelor pentru sporturile de iarna, iar daca ai nevoie de un spatiu adecvat in acest sens, nu ezita sa apelezi la serviciile noastre!

Ultimele postari pe blog

article post

25 November 2024

LaDepozit devine centrul magic al Mosului!

Citeste articolul
article post

2 November 2023

Depozitare mobila Bucuresti: avantajele unui spatiu de depozitare atunci cand renovezi

Citeste articolul
article post

11 September 2023

Spatii depozitare Bucuresti pentru persoane fizice

Citeste articolul
rent a van rent a van