fbpx

14 February 2023

Ce iei cu tine cand te muti si unde iti poti depozita restul bunurilor?

spatii depozitare pentru obiecte voluminoase

Mutarea intr-o noua casa este despre cand, unde si cum iti duci bunurile din punctul A in punctul B.

Pentru ca totul sa mearga ca pe roate, este nevoie sa fii organizat si rabdator pe intreaga durata a mutarii, sa stii concret ce vrei sa iei cu tine si cum sa le impachetezi astfel incat sa ajunga intacte.

In unele cazuri, procesul de mutare poate fi unul provocator si complex, mai ales daca nu te muti direct si trebuie sa iti depozitezi temporar lucrurile in alt loc decat in spatiul pe care il numesti β€žacasa”.

Gaseste in acest articol cum iti planifici mutarea, ce poti lua cu tine si unde iti poti stoca anumite bunuri pana reusesti sa le duci in noul apartament.

Cum iti organizezi mutarea

Este recomandat sa incepi planificarea mutarii cu 2-3 saptamani inainte de data la care intentionezi sa iti duci toate obiectele in noua casa.

In acest mod iti poti da seama ce vrei sa iei cu tine, ce donezi, ce poti vinde si ce sa arunci. De asemenea, urmatoarele obiecte iti pot fi utile pentru o organizare eficienta:

Ce iei cu tine din fiecare camera si sugestii de ambalare

Pentru a nu te aglomera, poti incepe prin a face inventarul fiecarei camere din casa, apoi sa incepi sortarea tuturor obiectelor pe care le detii.

Acum este momentul sa te decizi ce pastrezi, ce arunci si ce lucruri vrei sa depozitezi. Iata cateva recomandari pentru fiecare incapere:

Bucatarie si camara

Este indicat sa consumi cat mai multe preparate din camara, congelator si frigider, ca sa nu fie nevoie sa le arunci sau sa le transporti dintr-o parte in alta.

Apoi, dezgheata frigiderul cu cel putin 48 de ore inainte de plecare si muta restul alimentelor intr-o lada frigorifica portabila.

Daca ai electrocasnice mici, precum mixer, prajitor de paine, cuptor cu microunde, impacheteaza-le in cutiile lor originale si umple spatiile libere cu folie cu bule.

Lipeste-le cablurile cu banda adeziva si scoate componentele libere pentru a nu le sparge. Daca trebuie sa iei frigiderul sau aragazul, apeleaza laΒ serviciile noastreΒ pentru a nu risca sa fie deteriorate in timpul manevrarii.

In final, inveleste cu grija vesela cu folie cu bule sau cu ziare si asaz-o pe verticala, deoarece farfuriile se pot sparge mai usor daca sunt asezate unele peste altele.

Foloseste cutii cu separatoare pentru pahare, iar daca ai borcane cu mirodenii, dulceata, gem sau altele, lipeste scotch in jurul capacelor.

Living

Electronicele din living le poti infasura cu paturi, dupa ce desurubezi suportul pe care sta televizorul si ecranul desktop, daca este cazul.

Nu uita sa legi cu banda adeziva cablurile de alimentare pentru fiecare dispozitiv in parte si telecomenzile acestora.

Daca intentionezi sa iei mobila, indeparteaza picioarele canapelei pentru a fi mai usor de manevrat, apoi pune scaunele unele peste altele.

Acopera masuta de cafea cu o patura pentru a preveni zgarierea si impacheteaza obiectele grele, cum ar fi cartile, in cutii mai mici.


Inainte sa rulezi covorul din living, o idee buna este sa il duci la o curatatorie. Tablourile, bibelourile si obiectele de arta trebuie impachetate cu grija, astfel incat sa nu intre umezeala.

Dormitor

Incepe cu hainele. Impacheteaza piesele vestimentare ale fiecarui membru din familie pe categorii, pantofi, palarii, lenjerie intima, pantaloni, bluze si haine de ocazie.

Daca ai articole care necesita o manevrare deosebita, precum o haina din blana naturala sau o rochie cu paiete, atunci le poti lasa pe umeras, acoperite cu o husa din bumbac, apoi sa le agati in masina.

In cazul in care vrei sa salvezi spatiu, introdu pernele si pilotele in saci vid. Dupa ce ai eliberat toata mobila de haine, lenjerii de pat, perne si pilote, poti incepe impachetarea pieselor de mobilier.

Ai nevoie de folii de protectie, de un carucior pentru a le transporta si de o masina suficient de spatioasa. In cazul in care ai nevoie de oΒ autoutilitara cu sau fara sofer, LaDepozit te putem ajuta!

Baie

Inainte sa iti pui toate produsele cosmetice si de ingrijire personala in cutii, asigura-te ca acestea sunt in termen de valabilitate, iar daca ti-a ramas jumatate din intreaga cantitate, transfera-le in recipiente mai mici.

Pentru a nu risca sa se verse in timpul transportului, pune de jur imprejurul capacelor banda adeziva. Prosoapele le poti pune fie in cutii, fie in pungi de vidat sau chiar pungi de gunoi.

Inainte sa ridici masina de spalat, asigura-te ca ai eliminat apa reziduala din interiorul acesteia si ca ai lipit cablul de corpul masinii cu scotch.

Manevrarea acesteia trebuie facuta cu foarte mare prudenta, iar dupa primele zile de la mutare este necesar sa o pui in functiune sa te asiguri ca nu a fost avariata in timpul transportului. In cazul in care uscatorul de rufe este in stare buna, merita sa il iei si pe acesta.

Unde poti depozita restul bunurilor?

In timp ce sortezi bunurile din fiecare incapere, iti poti da seama care sunt acele obiecte de care nu ai neaparata nevoie la momentul mutarii.

Astfel, le poti pune in cutii, apoi sa le duci intr-o boxa de depozitare potrivita nevoilor tale. Poti folosi acest calculator de spatiu ca sa iti dai seama ce dimensiune trebuie sa aiba unitatea de depozitare perfecta pentru tine.

De asemenea, daca trebuie sa eliberezi apartamentul pana la o anumita data, insa nu reusesti sa duci in timp util toate obiectele in noua locuinta, le poti depozita in siguranta intr-o boxa self-storage.

Ai acces 24/7 la container, iar spatiul este supravegheat non-stop cu sisteme profesionale de alarma si camere video autorizate.

Exista boxe de diferite dimensiuni, de la 1.75 mp, ideala pentru obiecte personale, pana la “>28“> mp, perfecta pentru piese de mobilier.

Inainte sa iti depozitezi obiectele intr-un astfel de spatiu este necesar sa le cureti temeinic. Nu numai ca se pot acumula mirosuri, insa reziduurile sau bucatelele de mancare pot altera materialul din care sunt fabricate produsele.

Este important de retinut faptul ca poti inchiria o boxa LaDepozit pentru minimum o luna.

In cazul in care te hotarasti ca ai nevoie de mai mult spatiu liber in casa, iti putem prelungi contractul de inchiriere.

Acum stii ce poti lua cu tine atunci cand te muti si unde poti duce restul bunurilor pe care le folosesti rar.

Solicita o oferta si primeste ajutorul de care ai nevoie!

Ultimele postari pe blog

article post

2 November 2023

Depozitare mobila Bucuresti: avantajele unui spatiu de depozitare atunci cand renovezi

Citeste articolul
article post

11 September 2023

Spatii depozitare Bucuresti pentru persoane fizice

Citeste articolul
article post

7 September 2023

Depozitare documente: de ce este important sa alegi cu grija unde iti depozitezi documentele

Citeste articolul
rent a van rent a van